اطلاعاتی جامع درباره کاخ شادیاخ نیشابور+مسیر دسترسی

سهیلی 22:31 - 1398/12/13

کاخ شادیاخ نیشابور، نمونه ای از تاریخ بلند خراسان

بناهای شادیاخ را به فرش های گوناگون آراسته بودند. همه از آنِ حسنک وزیر، از آن فرش ها که حسنک ساخته بود. از جهت آن بناها که مانند آن بناها کس یاد نداشت... » کاخ شادیاخ نیشابور چه قبل از حسنک وزیر و چه بعد از او، ارگ حکومتی نیشابور بوده است.

اگر می خواهید اطلاعات جامع تری در مورد جاذبه های برتر پایتخت و رزرو اقامت گاه عالی با قیمتی مناسب به دست بیاورید یا با تورها و گشت های شهری آن آشنا شوید، می توانید به صفحه اصلی سایت جامونه JAMOONE.COM رفته و از مشاوران این سایت به طور رایگان مشورت تخصصی بگیرید.

ارگی که تا روزگار حمله ی مغول ها، رنگ شکست را ندیده بود. شاید برای همین نام آن شادکاخ و شادی آخ هم خوانده می شد. حاکمان این کلانشهر آباد تاریخی، همه ی امور حکومت خود را در بناهای باشکوه شادیاخ، تدبیر می کرده اند. عمر شادیاخ البته بسیار بیشتر از اینها است.

کاخ شادیاخ در واقع بخشی از شهر باستانی نیشابور هم هست. تنها کاوش های باستان شناسی نشانه هایی از آن روزگار را برای مردمان امروز آشکار کرده است. حالا پس از زلزله های متعدد و البته حمله مغول ها، از آن همه بناهای باشکوه، تنها چند تپه به جامانده است. باستان شناس ها مشغول کاوش در آنها هستند تا هر چه بیشتر شکوه این شهر باستانی را روشن کنند.

کاخ شادیاخ نیشابور

چطور به کاخ شادیاخ نیشابور برسیم؟

همسایگان عطار

برای رسیدن به کاخ شادیاخ نیشابور کافی است در شهر نیشابور بلوار خیام را تا انتها طی کنید. در آنجا با گذر از کنار مجموعه ی امامزاده محروق و آرامگاه خیام، به خیابان عرفان می رسید. در انتهای مسیر شما به محوطه یا همان باغ آرامگاه عطار و آرامگاه کمال المک می رسید. سایت کاخ شادیاخ نیشابور سال های اخیر با سازه های فلزی، مسقف شده است. این سایت در کنار مجموعه ی آرامگاه عطار و کمال الملک قرار دارد.

کاخ شادیاخ نیشابور؛ ارگ هزار ساله

پس از شش دوره کاوش در سایت کاخ شادیاخ نیشابور، اشیاء ارزشمندی در آن یافت شد. کاخ شادیاخ نیشابور از دوره ی طاهریان تا خوارزمشاهیان ارگی حکومتی بوده است. در این محوطه ی تاریخی کاخ شادیاخ نیشابور لوح های گلی و سفال های ۵هزار ساله نیز به دست آمده. این آثار در موزه ی متروپولیتن نیویورک نگهداری می شوند.

چه می بینیم؟

کاخ شادیاخ نیشابور؛ زندگی پنج هزارساله

کاخ شادیاخ نیشابور یکی از مهم ترین سایت های باستان شناسی ایران است.

سایت کاخ شادیاخ نیشابور:

محوطه تاریخی شادیاخ یک محوطه ی ۲۶ هکتاری است که تاکنون فقط ۲ هزار متر از آن کاوش شده است. در این مجموعه ی تاریخی شش دوره کاوش انجام شده. آثاری از دوره های مختلف زندگی و صنعتگری در نیشابور و نیز بخش هایی از سازه های معماری کشف شده است. قدمت سکونت انسان در این منطقه به ۵ هزار سال قبل می رسد.

کاخ شادیاخ نیشابور

سازه های معماری کاخ شادیاخ نیشابور:

در حفاری های انجام شده، بخشی از بناهای این ارگ حکومتی کاخ شادیاخ نیشابور از زیر خاک بیرون آمده است. شما میتوانید به تماشای این ارگ بروید. این سازه ها بیشتر بخش هایی از پی بناها و نمونه گچ کاری هاست. شامل آثاری مثل دروازه ی اصلی ارگ، تالار بار عامه، کارگاه آهنگری، کارگاه سفالگری و اصطبل می شود.

شهروندان باستانی کاخ شادیاخ نیشابور:

چندین اسکلت هم در سایت کاخ شادیاخ نیشابور از زیر خاک بیرون آمده و آشکار سازی شده است. وضعیت این اسکلت ها نشان می دهد که زلزله های شدید، عامل اصلی ویرانی شادیاخ و مرگ ساکنانش بوده است. این اسکلت ها را که در محفظه های شیشه ای در محوطه قرار دارند را می توانید ببینید.

اشیاء مکشوفه کاخ شادیاخ نیشابور:

اشیاء به دست آمده از این محوطه ی تاریخی شامل لوح های گلی و سفال های ۵ هزار ساله است. بعضی از آنها در موزه های خارج از ایران، مخصوصا موزه ی متروپولیتن نیویورک نگهداری می شود. عکس هایی از این اشیاء بر دیواره های سایت موزه نصب شده اند. یک صفحه ی باستانی شطرنج هم در حفاری های کاخ شادیاخ نیشابور به دست آمده است. این صفحه در موزه ی متروپولیتن نگهداری می شود.

برای اقامت کوتاه مدت یا بلندمدت میتوانید از خانه های مبله ای که در شهر تهران وجود دارند استفاده کنید. تنها کافی است با مشاوران گروه جامونه مشورت کنید. تا مواردی مناسب بامحل مورد نظر و بودجه تان به شما معرفی شود که بهترین تصمیم گیری را انجام دهید.

از دست ندهید

آرامگاه مشاهير

مقبره ی مشاهیر در حاشیه ی مجموعه تاریخی آرامگاه عطار نیشابور در نزدیکی سایت کاخ شادیاخ نیشابور قرار دارد.

بارگاه امامزاده محروق: محمد بن حسین از نوادگان امام سجاد است که به دست مأمون به شهادت رسید و پیکر مطهرش سوزانده شد. بنای امامزاده محروق، از بناهای دوره ی صفوی است.

کاخ شادیاخ نیشابور

مقبره ی خیام: عمر خیام ریاضیدان، ستاره شناس و شاعر ایرانی، زاده ی نیشابور بود و در همین شهر به خاک سپرده شد. مقبره ی خیام از ساخته های هوشنگ سیحون است و در نزدیکی کاخ شادیاخ نیشابور قراردارد.

کاخ شادیاخ نیشابور

مقبره ی عطار: شاعر و عارف به نام ایرانی که در قرن هفتم هجری در نیشابور به دنیا آمد. وی در همین شهر در گذشت. مقبره ی عطار نیشابوری هم فاصله ی چندانی با محوطه ی کاخ شادیاخ نیشابور ندارد. پیکر «پرویز مشکانیان» آهنگساز برجسته ی معاصر ایران هم در محوطه ی بیرونی باغ عطار به خاک سپرده شده است.

کاخ شادیاخ نیشابور

مقبره ی کمال الملک: محمد غفاری یا کمال الملک نقاش چیره دست ایرانی است. او سال های پایانی عمر خود را در روزگار قاجار، در روستای «حسین آباد» نیشابور گذراند. او در سن نود و پنج سالگی در همین شهر در گذشت. مقبره ی کمال الملک هم از ساخته های هوشنگ سیحون است.

کاخ شادیاخ نیشابور

اگر به دنبال رزرو سریع برای اجاره سوئیت مبله ارزان هستید کافی است با کارشناسان جامونه تماس بگیرید، تا در زمانی اندک، موارد مختلفی برای انتخاب بهتر شما ارسال کنیم

با ما در ارتباط باشید

02188458894

09127050308

مطالب مرتبط:

پیام در واتساپ
تماس با ما